Restaurants in Harlingen

Restaurants in Harlingen

Een bezoek aan een mooie stad is natuurlijk niet compleet zonder een hapje te eten in een lokaal restaurant. Vroeger wist je van te voren niet wat het restaurant te bieden had of hoe het er van binnen uitzag. Tegenwoordig kan je van te voren de menu kaart bekijken en weet je precies wat het restaurant te bieden heeft, waar het zich bevindt en hoe de sfeer is. In Harlingen is de keuze in restaurants reuze. Voor iedereen is er wat wils. Van vis restaurants tot de Italiaanse keuken, in Harlingen is het te vinden.

Vis restaurants

Harlingen bevindt zich in de provincie Friesland en behoort tot de Friese elf steden. De haven van Harlingen is de belangrijkste haven van de gehele provincie. In deze haven zijn Harlinger schepen en een grote Urker vloot te bewonderen. Evenals de veerdiensten die naar Vlieland en Terschelling varen. Vroeger meerden heer de kotters aan om de vangst van de dag te lossen. Tegenwoordig zijn rondom deze locaties diverse vis restaurant te vinden waar je dagverse producten kan proeven. Het uitzicht vanuit deze restaurants op de haven geven een extra dimensie aan het eten van diverse vis gerechten.

Italiaans restaurant

In het centrum van Harlingen zijn ook een aantal Italiaanse restaurants te vinden die je kennis laten maken met Italiaans eten met een klein snufje van Harlingen. Deze gezellige restaurantjes zijn leuk om aan te doen na een middagje shoppen of cultuur snuiven in Harlingen. Omdat deze restaurants in het centrum van Harlingen zijn gesitueerd kan je zo aanschuiven. Het spreekt voor zich dat zich hier ook andere cafés en restaurants te vinden zijn waar je een lekker hapje kan eten. Vooral de Europese keuken is hier goed in vertegenwoordigd.

Havenstad Harlingen

Harlingen is een prachtige havenstad waar het altijd gezellig en levendig is. Harlingen heeft ongeveer 600 monumenten waarvan je er een paar gewoon zittend vanaf het terras kan bekijken. Harlingen is namelijk ook een culinaire stad waar je heerlijk op het terras kan genieten van een versnapering en een drankje. Eten en drinken tijdens een uitstapje naar Harlingen is natuurlijk heel belangrijk. Je kunt kiezen voor een kopje koffie in een restaurant aan de haven of voor een drankje in de gezellige binnenstad. Wat ook ontzettend leuk is zijn de wijn spijs wandelingen die ze ieder jaar in Harlingen organiseren. In Harlingen is het ook mogelijk om te kiezen voor een walking diner. Dit is zoals de naam het al zegt een lopend diner. Je consumeert drie gerechten in drie verschillende restaurants.

MEER ARTIKELEN