Sightseeing in Harlingen

Sightseeing in Harlingen

In Harlingen is er veel te zien en te beleven. Harlingen is natuurlijk een stad met een rijke historie en met meer dan 600 monumenten valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Het Hannemahuis is het grote geheugen van Harlingen. Hier worden alle voorwerpen en documenten verzameld, bewaart en gepresenteerd die betrekking hebben tot kunst, cultuur en de geschiedenis van Harlingen en zijn inwoners. Het Hannemahuis is een van de oudste huizen van de Harlinger binnenstad. Het oorspronkelijke gemeentehuis is al ruim 60 jaar in gebruik als museum. Het interieur van het Hannemahuis is nog intact en de betimmering van de hal stamt nog uit de 17de eeuw. In dit museum ontdek je alles over Harlingen.

Zeehondentocht en rondvaart

Harlingen is ook leuk voor een langer verblijf. Je kunt bijvoorbeeld ook mee met een zeehondentocht vanuit de Zuiderhaven in Harlingen. Deze tocht gaat naar de zeehondenbank in de Waddenzee. Deze excursie duurt ongeveer twee uur en is geschikt voor alle leeftijden. Wat je tijdens deze toch te zien komt? Zeehonden natuurlijk. Zeehonden in een natuurlijke omgeving. Het is ook mogelijk om Harlingen te ontdekken vanaf het water. Deze stadstour is een vaartocht van ongeveer anderhalf uur door de historische stad waarbij er van alles over Harlingen verteld wordt.

Wandeltour door de binnenstad van Harlingen

Aan de hand van een augmented reality app is het mogelijk om Harlingen al wandelend te ontdekken. Tijdens deze tour zie je bijvoorbeeld Anton Wachter van zijn sokkel stappen en iets vertellen over vroeger. Ook zie je Simon Vuyk een belangrijk schrijver die vertelt over het verhaal van “de blikken Dominee”. Deze wandeltocht neemt je mee naar vergane tijden alsof je er zelf bij was. De route loopt door de binnenstad en gaat over de cultuur en historie van Harlingen.

Aardewerk en Tegelfabriek

Bij de Harlinger Aardewerk en tegelfabriek worden tegels nog gemaakt op originele wijze. Dit is de laatste fabriek in Nederland waar dit nog gebeurt. Dit houdt in dat de producten volledig met de hand in de tinglazuurtechnieken worden gemaakt. Buiten Nederland wordt deze techniek majolica, faience of Delftware genoemd. Sinds 1598 worden in Harlingen al aardewerken en tegels met deze techniek gemaakt. De fabriek in Harlingen is elke dag te bezoeken. Je kan er rond kijken om inspiratie op te doen, maar je kunt ook reserveren voor een rondleiding door de fabriek.

MEER ARTIKELEN