Shopping in Harlingen

Shopping in Harlingen

Shoppen in een andere stad is altijd leuk. Nieuwe merken en winkels die je nog niet kent en op elke hoek wacht er een nieuwe verassing. Shoppen in Harlingen is helemaal leuk omdat de straten van Harlingen ontzettend gezellig en sfeervol zijn. Tijdens het winkelen loop je langs de grachten en kom je diverse monumenten tegen waar je even kan kijken.

Winkelen in het centrum van Harlingen

Het centrum van Harlingen begint met de kleine Voorstraat. Deze straat heeft uitzicht op de prachtige stadsgracht. Aan beide kanten van deze gracht zijn er verschillende gezellige winkeltjes te vinden. In deze straat kom je tijdens het winkelen het beeldje van Anton Wachter tegen. Dit monument staat op de kop van de kleine Voorstraat en is afgeleid van de romanfiguur van de Nederlandse schrijver Simon Vestdijk. Dit monument staat hier omdat het huis waarin Simon is geboren ook gevestigd is op de Voorstraat. De schrijver woonde op nummer 61. Op de Voorstraat zijn er diverse winkels te vinden op het gebied van mode, souvenirs, snuisterijen, woninginrichting en design producten. Deze straat ademt de gezellige sfeer van het hart van het centrum uit. Hier kan je dan ook eindeloos wandelen en winkelen zonder je te vervelen.

Aan het einde van deze straat, op de Grote Bredeplaats, zijn gezellige restaurantjes te vinden waar je na al dat shoppen even kan neer ploffen op het terras. Op het plein van de Grote Bredeplaats staat het monument ‘Tjirk Hiddes de Vries’.

 Dit monument is gemaakt van bakstenen in de vorm van de boeg van een schip. Er is een portret te zien van meneer De Vries en aan beide kanten van het monument zijn er vleugels met banken te vinden. Hier kan je ook even je benen rust geven na of tijdens het winkelen.

Koopavonden en koopzondagen

Doordat Harlingen dicht aan het water ligt en zich aan de zijkant van het land bevindt, is het weer in Harlingen vaak stormachtig te noemen. Als de zon schijnt is het natuurlijk ook hier lekker vertoeven met temperaturen rond de 20 graden in de zomer. Het is ook mogelijk dat dit hoger is tijdens bijvoorbeeld een hitte golf. In de lente en de zomer is Harlingen prachtig om te bezoeken vooral omdat het Harlinger strand een mooi uitzicht heeft. In de winter is het hier gemiddeld 5 graden. Als je een bezoek aan Harlingen brengt in de winter is het zaak om je dik in te pakken. Toch is het ook heel gezellig in de winter, vooral in de binnenstad van Harlingen waar de lichtjes branden.

MEER ARTIKELEN